Divriği Haberleri

Divriği Ulu Camindeki restorasyon 2 yıl daha sürecek

Divriği Ulu Cami'ndeki restorasyon 2 yıl daha sürecek

Divriği Kaymakamı Yakup Papaker, "Eser onlarca, yüzlerce motifi barındırdığı için haliyle restorasyon süreci de biraz yavaş ve titiz bir çalışmayı gerektiriyor. 2024 yılında nasipse Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı hem ziyaret etmek isteyenlerin…

Divriğide tarihi köprüde kepçeli restorasyon skandalı

Divriği'de tarihi köprüde kepçeli restorasyon skandalı

İstanbul Galata Kulesi'ndeki hiltili restorasyon skandalının gündeme damga vurduğu günlerde bir restorasyon skandalı da Sivas'ta patlak verdi. Divriği yakınlarındaki Kıs Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları sırasında tarihi yapının üzerine çıkan kepçe…

Divriği Ulu Camisi çelik çatı ile korunacak

Divriği Ulu Camisi çelik çatı ile korunacak

70 metre boyunda ve 45 metre genişliğinde spor salonlarını andırır şekilde inşa edilecek çatı yaklaşık bir ay içinde tamamlanacak. Çatı bittiğinde hafta sonları eser ziyarete açılacak.

Gök Medreseye seyir platformu yapılacak

Gök Medrese'ye seyir platformu yapılacak

Restorasyon çalışmalarının sonbahar aylarında bitmesi planlanan Tarihi Gök Medrese'de ziyaretçilerin mağdur olmaması için seyir platformu kurulacağı açıkladı.

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası ziyarete kapatıldı

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası ziyarete kapatıldı

Divriği Kaymakamı Abdullah Özübek, Restorasyon dolayısıyla sadece cumartesi ve pazar günleri ziyarete açılan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nın geçici çatı çalışmaları nedeniyle tamamen ziyarete kapatıldığını açıkladı.