Abdüssettar Yarar Haberleri

Mevlana Müzesinde restorasyon

Mevlana Müzesi'nde restorasyon

Mevlana Müzesi'nin en çok dikkati çeken bölümü Kubbe-i Hadra'yı süsleyen turkuaz renkli çinilerin, 1960'dan bu yana en kapsamlı restorasyonu yapılacak.

Mevlana Türbesinde 500 yıllık Konya minyatürleri bulundu

Mevlana Türbesi'nde 500 yıllık Konya minyatürleri bulundu

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin restorasyonu sırasında kubbenin iç kısmındaki sütunlarda 15'inci yüzyılın Konya'sını tasvir eden 6 minyatür bulundu. Alaaddin Cami ve şehrin diğer unsurlarının anlatıldığı minyatürler, Osmanlı Padişahı İkinci…

Mevlana Müzesine en çok ziyaretçi Çinden geliyor

Mevlana Müzesi'ne en çok ziyaretçi Çin'den geliyor

Mevlana Celaleddin Rumi'nin kabrinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nin ziyaretçi sayısı, 11 ayda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23 arttı. Bu artış ile müze, 11 ayda 2 milyon 613 bin ziyaretçi sayısına ulaşarak kendi rekorunu kırdı.…

İvriz Tarım Anıtı hak ettiği turistik ilgiyi görüyor

İvriz Tarım Anıtı hak ettiği turistik ilgiyi görüyor

Bolkar Dağları'nın karlı zirveleri, bol oksijenli yaylaları, buz gibi akan çayı, çayırlarında koşan yılkı atları ve eşsiz doğasıyla İvriz, bölgenin önemli turistik mekanları arasında yer alıyor.

Mevlana Müzesi ziyaretçi sayısında rakip tanımıyor

Mevlana Müzesi ziyaretçi sayısında rakip tanımıyor

Türkiye genelinde 2017 yılında 2 milyon 480 bin 433 kişiyle en çok ziyaret edilen müze olan Mevlana Müzesini bu yılın ilk 6 ayında başta İranlı, Çinli, Tayvanlı, Amerikalı ve Güney Koreli olmak üzere çok sayıda turist gezdi.

Mevlana Müzesi 2016 yılının birincisi

Mevlana Müzesi 2016 yılının birincisi

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2016'da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği müze oldu.