Mevlana Müzesi'nde Ramazan hazırlıkları tamamladı

Mevlana Müzesi'nde Ramazan hazırlıkları tamamladı

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, yapılan bakım ve temizlik çalışmalarıyla ramazan ayına hazırlandı.

1926'da Konya Asar-ı Atika Müzesi adı verilen, 1954'te yapılan düzenlemeyle "Mevlana Müzesi" olarak ziyarete açılan Mevlana Dergahı ve Türbesi, Konya'nın merkez Karatay ilçesinde yer alıyor.

Her yıl ramazan ayı boyunca ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı Mevlana Müzesi ve yanındaki Mevlana Meydanı, yapılan temizlik ve bakım çalışmalarıyla bu yıl da binlerce kişiyi Kubbe-i Hadra'nın manevi atmosferi altında buluşturmaya hazırlanıyor.

Abdüssettar Yarar: Ramazan ayında da ziyaretçi yoğunluğu bekliyoruz"

Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada her yıl müzeye dünyanın dört bir yanından ziyaretçi geldiğini söyledi.

Mevlana Müzesi'nde ramazan ayı dolayısıyla temizlik ve düzenleme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Yarar, "Müzede temizlik çalışmaları tamamlandı. Gerekli hazırlıklarımızı da yaptık. Ramazanın ruhuna uygun şekilde her şey hazır hale getirildi. Şu an müzeyi ziyaret eden ziyaretçi sayısı çok fazla. Ramazan ayında da ziyaretçi yoğunluğu bekliyoruz." diye konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar