Yozgat'ta arkeolojik yüzey araştırmaları yapılıyor

Yozgat'ta arkeolojik yüzey araştırmaları yapılıyor

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından Yozgat ve ilçelerinde ‘‘Klasik Dönem, Roma Dönemi ve Bizans Dönemlerinin’’ yüzey araştırmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni ile başlatılan çalışmalar, Üniversite'nin Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hacer Sancaktar başkanlığında Yozgat Arkeoloji Müzesi uzmanlarından Büşra Özkaynar denetiminde, Bozok Üniversitesi ve farklı üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacer Sancaktar, Yozgat İli’nin tarihsel olarak Prehistorik Dönem’den Cumhuriyet Dönemi’ne kadar kesintisiz olarak yerleşim gördüğü bilinmesine karşın, sistemli bir çalışmayla araştırılmadığını söyledi.

Yapılacak araştırmanın 5 yıl sürmesinin planlandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Sancaktar, yüzey araştırması sonucu Yozgat ve ilçelerindeki taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının yerinde belgeleneceğini ifade etti.

YozgatYenigün
 


Benzer Haberler & Reklamlar