Müze Akademi'de farklı yaş gruplarına yönelik eğitimler verilecek

Müze Akademi'de farklı yaş gruplarına yönelik eğitim programları, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hocaları tarafından hazırlandı. Dersler, Prof. Meriç Hızal, Prof. Ferit Özşen, Prof. Zeynep İnankur, Mevlut Akyıldız, Prof. Fatma Akyürek, Prof. Burcu Pelvanoğlu, Prof. Mehmet Sinan Niyazioğlu, Doç. Yasemin Nur Erkalır, Doç. Erdal Kara, Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden, Dr. Öğr. Üyesi Emel Başarık Aytekin ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Kayaalp tarafından verilecek.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi bünyesinde faaliyet gösteren Müze Akademi, başlattığı kurslarla çocukları sanatla tanıştırıyor.

Müzeden yapılan açıklamaya göre, Müze Akademi, çocukların ve gençlerin sanatı bir bütün olarak kavramalarını, sanat tarihinin önemli kişi ve eserlerini tanımalarını, sanat eserlerini değerlendirme yolunda gelişmeye başlamalarını ve sanatla kendilerini ifade edebilmelerini hedefleniyor.

Akademide farklı yaş gruplarına yönelik eğitim programları, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hocaları tarafından hazırlandı.

Bu kapsamda 10-12 yaş ile 13-15 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik dersler Prof. Meriç Hızal, Prof. Ferit Özşen, Prof. Zeynep İnankur, Mevlut Akyıldız, Prof. Fatma Akyürek, Prof. Burcu Pelvanoğlu, Prof. Mehmet Sinan Niyazioğlu, Doç. Yasemin Nur Erkalır, Doç. Erdal Kara, Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden, Dr. Öğr. Üyesi Emel Başarık Aytekin ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Kayaalp tarafından verilecek.

18 yaş ve üzeri sanat eğitimi almak isteyenler için resim, desen, heykel ve seramik branşlarında düzenlenecek atölyeler ise Doç. Erdal Kara, Doç. Ayşe Kurşuncu, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şengür, Dr. Öğr. Üyesi Hayri Ağan ve Arş. Gör. Ahmet Atmaca tarafından yönetilecek.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi ve Müze Akademi atölye başvurularına "irhm.msgsu.edu.tr" adresinden ulaşılabilir.


Benzer Haberler & Reklamlar