Moskova'da Selçuklu Tarih ve medeniyeti anlatıldı

Selçukluların Tarihi ve Kültürel Mirası Kongresi'nde, Prof. Dr. Ahmet Çaycı, , Prof. Dr. Kemal Özcan ve Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Şimşir Selçukluları anlattı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği ve Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Selçukluların Tarihi ve Kültürel Mirası Kongresi'nde, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) akademisyenleri Selçuklu medeniyetini anlattı.

Moskova'da düzenlenen kongrede NEÜ'den çok sayıda akademisyen katıldı.

Kongrenin önemine değinen NEÜ Genel Sanat Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çaycı, kongrede Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu Devletinin mimarisi üzerine bir sunum yaptığını söyledi.

Çaycı, Moskova'da Türkoloji bölümünde okuyan öğrencilerin kongreye katıldığına dikkat çekerek, kongrenin Rusya ve Türkiye'deki üniversiteler arasındaki işbirliğini artırdığını belirtti.

NEÜ Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Özcan da kongrede Büyük Selçuklu tarihinin ve kültürünün Moskova'da tanıtılmasının önemli olduğunu söyledi.

NEÜ Türk İslam Sanatları ve Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Şimşir ise kongrede Selçuklu süsleme sanatlarını anlattığını aktardı.


Benzer Haberler & Reklamlar