Türkiye

Harmantepe Kalesinin restorasyonu yapılacak

Harmantepe Kalesi'nin restorasyonu yapılacak

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Bizans'ın doğu sınırını korumak amacıyla 12. yüzyılda yapılan Harmantepe Kalesi, restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak.

Giresun Çakrak Kilisesi restore ediliyor

Giresun Çakrak Kilisesi restore ediliyor

Giresun'un Alucra ilçesinde geçmişte Şah Yolu olarak adlandırılan güzergahta bulunan ve halk arasında Çakrak Kilisesi olarak bilinen Kimisis Teodoku Kilisesi için restorasyon çalışması başlatıldı.

Stratonikeia Antik Kentinin kahvehanesi restore ediliyor

Stratonikeia Antik Kenti'nin kahvehanesi restore ediliyor

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'ndeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde bulunan yaklaşık 100 yıllık tescilli kahvehane, Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi iş birliğiyle restore ediliyor.

Topkapı sarayı kompozit restorasyon atölyesi

Topkapı sarayı kompozit restorasyon atölyesi

Topkapı Sarayı Müzesi'nde Kutsal Emanetler'den sonra en çok ziyaret edilen Osmanlı padişahlarının, üst düzey devlet adamlarının kullandığı, diplomatik hediye olarak gönderilen 1300 yıllık paha biçilemez kılıç, kalkan, miğfer, hançer gibi silahlar…

Galatadaki Saint Pierre Han restore edilecek

Galata'daki Saint Pierre Han restore edilecek

Mülkiyeti İtalyan Dominiken Rahiplerine ait Galata’daki Saint Pierre Han'ın (Sen Piyer Han) restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı arasında protokol imzalandı.