Dünya

Rodosta İslam eserleri müzesi açılacak

Rodos'ta İslam eserleri müzesi açılacak

Rodos Belediyesi restorasyonu süren Recep Paşa Camisi'nin İslam Eserleri Müzesi olması için Türkiye'ye teklif sundu. Türk makamları da teklife destek verdi. Adada bulunan Osmanlı eserlerinin restorasyonları sürüyor.

UNESCO: Hansaray restorasyonunu takip ediyoruz

UNESCO: Hansaray restorasyonunu takip ediyoruz

UNESCO; Rusya'nın restorasyon adı altında tahrip ettiği iddia edilen, Kırım Tatarları açısından tarihi ve manevi değere sahip, UNESCO Dünya Mirasları listesine aday Hansaray restorasyonunu takip ettiğini açıkladı.

Arnavutluktaki Ethem Bey Camisi restore ediliyor

Arnavutluk'taki Ethem Bey Camisi restore ediliyor

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bulunan, Osmanlı döneminden kalma tarihi Ethem Bey Camisi'nin restorasyonu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından başlatıldı.

Sevakin Adasında restorasyon çalışmaları başladı

Sevakin Adası'nda restorasyon çalışmaları başladı

Sudan'da Türkiye'ye tahsis edilen Sevakin Adası'nda, jeoloji ile jeofizik saha ölçümleri, topoğrafik harita alımının yanı sıra mimari ve restorasyon saha çalışmalarıyla ada ve çevresine ait şehir planlama saha etüdlerinin yapıldı.

Darısı Türkiyedeki restorasyonların başına!

Darısı Türkiye'deki restorasyonların başına!

Türkiye'de restorasyonlarla ilgili skandallar birbirini izlerken, Türk restoratörleri gururlandıracak haber yurtdışından geldi. Cezayir'in bağımsızlık sembolü Keçiova Camisi'nin TİKA'nın desteğiyle tamamlanan restorasyonu, UNESCO dünya mirası…