Yeliz Gül Ege Heritage İstanbul'da Antalya'yı tanıtmaya hazırlanıyor

Yeliz Gül Ege Heritage İstanbul'da Antalya'yı tanıtmaya hazırlanıyor

18-20 Mart 2020 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek 5’inci kez düzenlenen Heritage İstanbul fuarında ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya'nın kültürel ve turistik mekanlarını tanıtırken, Eserler Ait Olduğu Yerde Güzeldir kampanyasını da anlatacak.

Dünyaca ünlü arkeolog, restoratör, konservatör, mimar ve müzecilerin konuşmacı olacağı konferanslarda, Patara yılı da ele alınacak. ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Prof. Havva İşkan Işık, Arkeolog Nezih Başgelen ve Gazeteci Ömer Erbil, 19 Mart’ta Heritage İstanbul kapsamında gerçekleşecek konferansta, Patara Antik Kenti’nin önemine vurgu yapacak.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, “ATAV’ın sürdürdüğü tarihi ve kültürel tanıtımları ilk kez Heritage İstanbul’da anlatacağımızdan dolayı heyecan duyuyoruz. 2020 yılının Patara yılı olması dolayısıyla, Antalya’nın turizm rotasını kültür ve tarih yönüne çevirmeyi planlıyoruz. Kültürel ögelerimize dikkat çekeceğimiz konferansta, Antalya’dan yurt dışına götürülen 8 eserin iadesi için sürdürdüğümüz “Eserler ait olduğu yerde güzeldir” projesini de aktaracağım” dedi.

Kültürel miras alanında, sektörün aktörleri ile ortak dil geliştirmek, değerleri paylaşmak, geleceği tasarlamak, iletişimi arttırmak, katılımcılığı sağlamak amacıyla düzenlenen fuar, yeni nesil müzecilik teknolojilerini, sıra dışı kazıları, arkeoloji ve restorasyon alanında ki yenilikleri ziyaretçilerinin beğenisine sunacak.

Esra Yağcı - Antalya Ekspress


Benzer Haberler & Reklamlar