Urla'da Selçuklu dönemine ait eserler çalındı, jandarma alarma geçti

Urla'da Selçuklu dönemine ait eserler çalındı, jandarma alarma geçti

İzmir'in Urla ilçesinin Kuşçular Mahallesi'nde Selçuklular dönemine ait oldukları tespit edilen ve envantere geçen bazı tarihi eserlerin kimliği belirlenemeyen kişilerce çalındığının belirlenmesi üzerine alana giriş ve çıkışlar yasaklandı. İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yetkililerinin inceleme raporu bekleniyor.

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi'nde Selçuklular dönemine ait olduğu belirtilen çeşme ve çevresindeki taşlar kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

Egehaber.com sitesinin haberine göre; durumu fark eden Urla Kuşçular Mahalle muhtarlığı yetkilileri durumu jandarmaya haber verdi. Jandarma bölgede inceleme yaptıktan sonra İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yetkililerine haber verdi.

Alınan ihbar sonrası SİT bölgesi dışında kaldığı öğrenilen Selçuklular dönemine ait tarihi Akçalılar çeşmesi ve çevresinde inceleme yaptı. Bazı lahitlerin de ortaya çıktığı kazı çalışması nedeniyle bölge koruma altına alınırken, giriş ve çıkışlar yasaklandı. Müze Müdürlüğü yetkililerinin vereceği rapor sonrası soruşturma başlatılacağı öğrenildi.


Benzer Haberler & Reklamlar