Uluslararası Arkeoloji Günü kutlandı!

Uluslararası Arkeoloji Günü kutlandı!

Dünya çapında arkeoloji kurumları arasında üzerinde ittifak olmamasına rağmen ABD ve Kanada başta olmak üzere pek çok ülkede her yıl ekim ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Uluslararası Arkeoloji Günü, bu yıl 20 Ekim tarihinde kutlandı..

Amerikan Arkeoloji Enstitüsü'nün (AIA: The Archaeological Institute of America) öncülüğünde  ABD ve Kanada başta olmak üzere bazı ülkelerde Uluslararası Arkeoloji Günü sessiz sedasız kutlandı.

Arkeoloji Günü hangi gün?

Dünya çağında arkeolojik kurumları ve akademiler arasında üzerinde ittifak olmamamasına rağmen özellikkle Yeni Dünya ülkeleri her yıl ekim ayının üçüncü cumartesi gününü Uluslararası Arkeoloji Günü ( International Archaeology Day) olarak kutluyor. 

2018'de Uluslararası Arkeoloji Günü 20 Ekime denk geldi. Ancak gün üzerinde ittifak olmadığı için değişik ülkelerde, değişik arkeoloji kurumları Ekim ayı boyunca "Arkeoloji Gününü" kutluyor.

İşin ilginci, daha önce, bir asparagas paylaşımla icat edilen  "Dünya Arkeoloji Günü"nü sosyal medyada kutlayan kişi sayısı, bu günü kutlayan kişi sayısından daha fazla oldu.

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar