Uğur Yenidoğan, Göbeklitepe’den Tarihe Bir Yolculuk kitabını tanıttı

Uğur Yenidoğan’ın geçtimiz haftalarda Arkeoloji ve Sanat Yayınlarınca neşredilen Güneşin Çocukları Göbeklitepe’den Tarihe Bir Yolculuk adlı eseri Trabzon'da Zorlu Grand Hotel’de gerçekleşen tanıtımla okurların beğenisine sunuldu.

Zorlu Grand Hotel’de gerçekleşen kitap tanıtımına çok sayıda davetli katıldı. Kitap tanıtımının ardından eserin yazarı Uğur Yenidoğan, sevenleri için kitabını imzaladı.

Kitabın 5 yılda yazıldığını ve 10 bölümden oluştuğunu belirten Uğur Yenidoğan, Göbeklitepe’nin önemi anlatmak için bu eseri kaleme aldığını kaydetti. Yenidoğan, “Tarih ve arkeoloji bilimlerinin verilerini hayal dünyası ile birleştiren bu romanda insanlık tarihine yolculuk yaparken öte yandan günümüzü anlamlandıracaksınız. Bu romanda günümüzden 12 bin yıl önceki gezgin-avcı-toplayıcı yaşam tarzından yerleşik hayata geçiş süreci irdelenmektedir. Göbeklitepe kazılarında elde edilen arkeolojik buluntular ve oluşan bilgiler romanda bir tarihi hikâye tadında aktarılmaya çalışılmaktadır.” dedi.

Yenidoğan, “1995 yılında kazıya başlayan Göbeklitepe'de tespit edilen tapınaklardan sadece altısında kazı yapılmıştır. Diğer tapınaklar tahrip edilmemek amacıyla henüz açılmamıştır. Romanda yerleşik hayata geçiş buğdayın ekilmesi ve kültür kültürlenmenin başlaması ile birlikte yaşamanın getirdiği kolaylıklar, toplumsal hayat başlatan iş birliği ve üretim organizasyonu başlangıcı olan iş bölümünde ele alınmıştır.” açıklamalarında bulundu.

Filiz Yıldırım - www.gunebakis.com.tr

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar