Tyro

Tyro nedir?

1. Tyro: Salmoneus'la Alkidike'nin kızı.

Tyro bir ırmak tanrıya aşıkmış, her gün kıyılarına gider, ağlarmış, günün birinde tanrı Poseidon ırmaktan çıkıp onunla birleşmiş.

Tyro ikiz çocukları doğurmuş: Pelias'la Neleus. Ama bunları dağa bırakmış.

İkizleri büyüyünce Salmoneus'un karısı Sidero'dan eziyet gören Tyro'yu kurtarmaya gelirler.

Tyro bundan sonra amcası Kretheus'la evlenir ve Aison'u doğurur 
 

2. Tyro: Salmoneus'un kızı.

Tyro, Poseidon'dan Pelias ile Neleus adlarında iki çocuk doğurmuş, babasının öfkesin­ den korkarak onları ıssız bir yere bırakmıştı. Çocukları Salmoneuos'un seyisi bulup büyüttü.

Zaman geçti; Tyro'nun kocası Kretheus, karısının Po­ seidon'dan iki çocuk doğurmuş olduğunu öğrendi. Hemen Tyro'yu kovarak hizmetçilerden Sidero ile evlendi. Bir sü­ re sonra da öldü.

Kretheus'un ölümünden sonra, Salmoneus'un seyisi, Pelias ile Neleus'a asıl annelerinin kim olduğunu söyledi. îki kardeş Tyro'yu aramaya çıktılar. Sonunda bir kulübede yoksulluk içinde yaşar buldular onu. Öc almaya and içerek Sidero'nun yanına gittiler. Onların aklından geçeni anla­ yan Sidero, Hera'nın tapınağına saklandı. Pelias buna al­ dırmadan Sidero'yu öldürdü. Hera'nın yıllar sonra kendi­ sinden öc alacağını bilmiyordu tabiî.

Pelias'ın üvey kardeşi, Iason'un babasıydı. Kardeşinin yerine geçen Pelias, yeğenini öldürmek için, Altın Post'u aramaya yolladı. Iason döndükten sonra da, Medeia'mn kış­ kırttığı öz kızları tarafından öldürüldü.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar