Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı nedir, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı nerededir? Türk Dünyası Araştırmaları Vakfını kim kurmuştur? Türk Dünyası Araştırmaları Vakfının hedefleri nelerdir?

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (TDAV); Türk Dünyasını Kültürel anlamda işbirliğine kavuşturmak amacıyla 1980 yılında Prof. Dr. Turan Yazgan öncülüğünde kurulan vakıftır. Türk Dünyasının önde gelen fikir adamlarından İsmail Gaspıralı’nın “Dilde, Fikirde, İşde Birlik” ilkesine uygun şekilde etkinlikler, yayıncılık ve eğitim hizmetleri vermektedir. Açtığı okullarda eğitim dilini kayıtsız şartsız Türkçe olarak belirlemiş ve Türkçe’yi mümkün olduğu kadar yaygınlaştırabilmek, Rusça’nın yerine geçecek müşterek bir dil haline getirebilmeyi hedeflemiştir.

TDAV merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediye binasının arkasında yer alan; Ankaravî Mehmed Efendi Medresesi binasında hizmet vermektedir.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı; Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi, Akademik Bakış Dergisi (Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi), Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi (Journal Of Turkic World Researches) dergilerini yayınlamaktadır.

Vakıf Bünyesinde eğitim hizmet, veren okullar; Azerbaycan İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi çatısı altında eğitim veren Türk Dünyası Bakü İşletme Fakültesi, Türk Dünyası Korkut Ata Kazak-Türk Lisesi, Türk Dünyası Bakü Atatürk Lisesi ve Türk Dünyası Reşad Anadolu Lisesi'dir.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfının eğitimi mümkün olduğu kadar Türkiye’deki eğitime paralel hale getirilmiştir. Diploma denkliği tanınmış olan bölüm ve fakültelerde ders programları İstanbul Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinin aynısıdır. İlave olarak, okulların hepsinde T.C. vatandaşları için İnkılap Tarihi, bölge vatandaşları için ise umumi Türk Kültürü dersleri mecburi tutulmaktadır.

Vakfın adının olduğu gibi eğitim kurumlarının adının başında yer alan “Türk Dünyası” kavramına uygun olarak, Türk dünyasının her yerinden öğrenciler getirip bir arada okutmaya gayret edilmektedir.

Vakıf, yurt içinde ve yurtdışında yürüttüğü eğitimden yayınlara, gezilerden konserlere, seminerlerden kurultaylara kadar pek çok sahadan hem gelir sağlamakta, hem burs vermekte hem de etkinlikler gerçekleştirmektedir.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Merkezi

Kemalpaşa Mahallesi Bukalidede Sokağı No: 4 Belediye Sarayı Arkası Ankaravi Mehmed Efendi Medresesi

Posta kodu: 34134 / Posta kutusu: 9
Saraçhane / Aksaray / Fatih / İstanbul / Türkiye

Telefon: +90 212 511 10 06 (pbx)
Belgegeçer: +90 212 520 53 63
E-Posta: tdav@turan.org

Vakıf tüm etkinlik ve amaçlarını kendi bünyesindeki https://turan.org internet sitesinden duyurmaktadır.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar