Tortum Şelalesi kurudu

Tortum Şelalesi kurudu

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen Tortum Şelalesi kurudu.

Erzurum Valiliği koordinesinde, Büyükşehir ile Uzundere belediyeleri, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle çevresine yaklaşık 9 milyon liralık turizm yatırımları yapılan Tortum Şelalesi, Erzurum kent merkezine 100, Uzundere ilçe merkezine 16 kilometre mesafede yer alıyor.

Çevresinde bir süre önce yürüyüş yolları, ağaçlandırma, engellilerin şelaleyi görmesi için yapılan özel alanlar, seyir terasları, dinlenme ile gezinti alanları, restoranlar ve otopark inşa edilen şelale, 21 metre genişlik ve 48 metre yüksekliğe sahip.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen, doğal güzelliği ve turizm yatırımlarıyla her geçen gün ilginin arttığı şelalede su kalmadı.

Tortum Şelalesi’nin 2010 yılında Danıştay tarafından belirlenen 3,5 metreküp can suyu, HES’teki tadilat ve onarım gerekçe gösterilerek kesildi.

HES şirketinin ilgili kurumlara gönderdiği yazılı açıklamada, onarım ve tadilat sonrasında suyun verileceği belirtildi.

Suyun bol olduğu dönemde coşkuyla akan ancak şu sıralar adeta tamamen kuruma aşamasına gelen şelalenin susuz hali dikkati çekti.

Balıklı köyü yakınlarındaki dağda 18'inci yüzyılda meydana gelen heyelan sonucu oluşan Tortum Şelalesi yılda yaklaşık 15 bin yerli ve yabancı turist ağırlanıyor.

AA İsmail Hakkı Demir

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar