TOKİ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni yeniden yapılandıracak

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesi yerleşkesine modern görünüm verilemesi için yeniden yapılandırma projesi planlandı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesi projesinde inşaatlar başlamadan önce 12 Martta arkeolojik tarama ihalesi yapılacak.

Eski Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkaı olan Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesinin yeniden yapılandırılacağını belirterek, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesinde yapılacak yapılandırma çalışmalarında da sembol olan tarihsel binalarımızı muhafaza edip geleceğe aktaracağız." dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesi yerleşkesinin yeniden yapılandırılarak modern görünüme kavuşacağını aktaran Turan, 12 Mart tarihinde arkeolojik tarama çalışmalarının ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Turan, "Cerrahpaşa arazisinde ilk etapta arkeolojik tarama ve araştırma kazıları yapılacak. Ardından inşaat ve hafriyat çalışmalarına başlanacak. Söz konusu kazı çalışma TOKİ tarafından ihale edilecek, çalışma toplam 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesinde yapılacak yapılandırma çalışmalarında da sembol olan tarihsel binalarımızı muhafaza edip geleceğe aktaracağız."  dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesi ve hastanesinin yeniden yapılandırılmasının çok boyutlu tasarlandığını belirten Turan "TOKİ tarafından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesinde toplam 356 bin metrekarelik alanda yenileme yapılacak. Yenileme çalışmaları, hastane ve sosyal donatıları kapsayacak. İçerisinde restoran, kütüphane, müze, misafirhane/otel yuva-kreş gibi sosyal alanlar da olacak. Toplam 550 odanın olacağı hastane projesinde, her oda 2 kişilik altyapı ile tasarlandı. Hastane içerisinde yüzde 50 oda 2 kişilik, yüzde 50 oda tek kişilik olacak. Hastane 750 yatak kapasiteli olacak. Ayrıca maksimum bin 100 yatak kapasitesine çıkabilecektir. Hastanede 164 yoğun bakım yatağının olacak. Toplam 44 adet ameliyat salonu, 36 genel ameliyathane, 7 günlük ameliyathane, 1 tane hibrit ameliyathane ve 2 adet sezaryen ameliyathane olacak. Ayrıca 2 bin 500 araç kapasiteli otopark yer alacak." dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar