Tekirdağ'daki Mimar Sinan'ın eseri  Rüstem Paşa Camisi restore edildi

Tekirdağ'daki Mimar Sinan'ın eseri Rüstem Paşa Camisi restore edildi

Mimar Sinan'ın Tekirdağ'daki nadide eserlerinden Rüstem Paşa Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından, ibadete açıldı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede 1547-1553 yıllarında Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, tek şerefeli minaresi, 5 sütunlu şadırvanı, geometrik motiflerle bezenmiş kapı ve pencereleriyle dikkati çekiyor.

Restorasyonu tamamlanan Mimar Sinan'ın Tekirdağ'daki nadide eserlerinden Rüstem Paşa Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katıldığı törenle ibadete açıldı.

TBMM Başkanı Şentop, İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinesinde restorasyonu yapılan caminin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın Türkiye'de hızla gelişen şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Rüstem Paşa Camisi'nin 466 yıl öncesinin ihtişamını yansıtacak şekilde inşa edildiğini aktaran TBMM Başkanı Şentop, şu değerlendirmede bulundu: "Üstelik sadece bir cami olarak da yapılmamış, bir medrese, kütüphane, hamam, kervansaray ve ibadethanelerden oluşan bir külliye olarak inşa edilmiştir. Aradan geçen yıllarda ecdadımızın mirasına sahip çıkma kudretimizi kaybedince, külliyenin tamamı günümüze ulaşamadı. Günümüze kadar ayakta kalmayı başaran cami, medrese ve bedesteni mimari dokusuna uygun şekilde restore ettirdik. Bu yaptığımız açılışla ecdat mirasına sahip çıktığımızı gösterdik, ecdadımızın ruhunu muazzez kıldık." dedi.

Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek'in duasının ardından caminin ibadete açılışı gerçekleştirildi.
 


Benzer Haberler & Reklamlar