Tarihi Osmanlı çeşmesi restore edildi, minecraft binasından beter hale geldi!

Tarihi Osmanlı çeşmesi restore edildi, minecraft binasından beter hale geldi!

Şaka gibi ama değil! Tersine yürek yakan bir kültürel miras dramı: Dünyanın en ünlü bilgisayar oyunlarından minecraft'ta inşa edilmiş binalardan farkı kalmayan bu yapı, bir Osmanlı çeşmesinin restorasyondan çıkan hali! Bu restorasyona imza atan belediye de hemen her restorasyon skandalında olduğu gibi 'aslına uygun olarak restore etmek' amacıyla işe başlamış!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleşen restorasyon faciası, Türkiye'de bundan önce daha beterleri yapıldığı için çok da dikkat çekmedi. Tâ ki sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyünene kadar.

Hacıfeyzullah Mahallesi'nde bulunan tarihi Osmanlı çeşmesinin Fotoğraflar, Kuşadası Belediyesi ekiplerince restorasyonunun öncesi ve sonrasına ait.

Hedef Gazetesi Muhabiri Mustafa Akgün'ün haberine göre; Kuşadası'nda belediyenin restore ettiği Kethüda Mustafa Ağa Çeşmesi'nin son hali tarih ve kültür hassasiyeti olanları büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Kuşadası Belediyesi'nin aslına uygun olarak yeniden inşa etmek üzere çalışma başlattığı 4 çeşmenin restorasyonunda sona gelindi. Restore edilmek üzere çalışmalara başlanan 11 çeşmeden biri olan Osmanlı döneminden kalma Kethüda Mustafa Ağa Çeşmesi'nin tamamlanan restorasyonu tepki çekti!


Benzer Haberler & Reklamlar