Tarihi Kapalıçarşı'nın kapısından Nusr-et tabelası kaldırıldı

Tarihi Kapalıçarşı'nın kapısından Nusr-et tabelası kaldırıldı

558 yıllık Kapalıçarşı'nın kapısına izinsiz asıldığı iddia edilen firma tabelas kaldırıldı

NUSR-ET ETTİ EDECEĞİNİ!

Kapalıçarşı'ya şube açan dünyaca ünlü Nusr-et firmasının tarihi çarşının Sandal Bedesteni Kapısı'na astığı devasa tabela tepki çekti. Kapıya ünlü restorana ait tabelanın asılmasına vatandaşlar sosyal medyadan yoğun tepki gösterdi.

Çirkinlik bir yana firma sahibi Nusret Gökçe'nin 558 yıllık duvarlara tabela asılması için izin alıp almadığı da tartışma konusu  oldu.

Fatih Belediyesi bizimle ilgisi yok ama kaldırtıyoruz açıklamsı yaptı

Tarihi duvarlara asılan tabela tepki çekerken Fatih Belediyesi; "Belediyeye hiçbir başvuru yok. Zaten tarihi duvarlara tabela asılması için Koruma Kurulu izni gerekiyor. Bu aşamalardan da geçilmemiş. Tabelanın sökülmesi için derhal tebligat çıkarıyoruz." açıklaması yaptı. 

Kapalıçarşı'nın Sandal Bedesteni kapısı üzerinde bulunan tabela kaldırıldı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Twitter hesabından, "Kapalıçarşı’daki tarihe saygısızlığa son verildi. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Fatih Belediyemiz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz izinsiz işleme müdahale ederek tabelayı indirdiler. Fatih Belediyesi ilgili kuruluşa ceza yazdı. Hassasiyet sahiplerine teşekkür ederiz." paylaşımında bulundu.


Benzer Haberler & Reklamlar