Tarihi eser satarken dolandırılınca polise koştu

Tarihi eser satarken dolandırılınca polise koştu

Antika ve tarihi eserleri sattığı kişilerin kendisini dolandırdığı şikayetiyle polise başvuran kadın, tarihi eser satmak, operasyonda yakalanan 2 kişi de "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi

Uşak'ta elindeki antika ve tarihi eserleri satmaya çalışırken dolandırılan kadın polise başvurdu. Polisin düzenlediği operasyon sonucu 2 kişi "nitelikli dolandırıcılık", şikayette bulunan kadın ise "tarihi eser satmak" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre antika eser alım satımıyla uğraşan A.S.Ç. (62) isimli kadın, polise yaptığı başvuruda, antika değeri bulunan eşyaları satmak için bir araya geldiği A.Y. (37) ve A.V'nin (38) eşyaları aldıktan sonra yaklaşık 1 milyon lira olan ücretini ödemeyerek kendisi dolandırdığını iddia etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kadının verdiği bilgiler üzerine harekete geçerek A.Y. ve A.V'ye ait evlerde yaptığı aramada antika değeri bulunan iki elbise, iki halı, bir gümüş bayan çantası, beş mühür, bir köstekli saat ile tarihi eser niteliğindeki bir tunç yemek tasının da bulunduğu 12 parça eşyaya ulaştı.

Uşak Arkeoloji Müdürlüğü, eserler üzerinde yaptığı incelemede tunç yemek tasının 18. yüzyıl Osmanlı eseri olduğunu ve tarihi eser niteliği taşıdığını belirledi.

Gözaltına alınan A.Y. ile A.V. sorgularının ardından "nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla, şikayetçi A.S.C ise "tarihi eser satmak" suçlamasıyla adliyeye gönderildi.

Soner Kılınç - AA


Benzer Haberler & Reklamlar