Mersin'de kaçak kazı yaparken suçüstü yakalanan 4 definecicilerle birlikte benzinli jeneratör, matkap, elektrik kablosu, balyoz, kürek ve çapa gibi aletlerin yanı sıra gaz maskesi, dürbün, 686 gram anfo türü patlayıcı, 20 elektrikli fünye, bir dinamit lokumu ile 20 kilogram kaya kırıcı toz ile 2 dedektör ele geçirildi.
Mersin'de kaçak kazı yaparken suçüstü yakalanan 4 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, çok sayıda tarihi eserin olduğu Erdemli ilçesinin kırsal alanında kaçak kazı yapıldığını tespit eden ekipler, harekete geçti.
Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Kaçakçılık Şube Müdürlüğü polislerinin ortak operasyonunda 4 kişi, kazı yaparken suçüstü yakalandı.

Zanlılarla birlikte benzinli jeneratör, matkap, elektrik kablosu, balyoz, kürek ve çapa gibi aletlerin yanı sıra gaz maskesi, dürbün, 686 gram anfo türü patlayıcı, 20 elektrikli fünye, bir dinamit lokumu ile 20 kilogram kaya kırıcı toz ile 2 dedektör ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.
Sezgin Pancar- AA


Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu'nun 17'ncisi 4-5 Eylül’de Yapılacak
Nemrut Dağı'nın devlerinin imdadına nanoteknoloji ürünleri yetişiyor
Elazığ'daki 'batık şehir'de gönüllü su altında tarih araştırması
Likya'nın önemli kentlerinden Rhodiapolis'te arkeoloji kazıları seneye tekrar başlıyor