Sultanahmet'te fırtına ve yağış yüzünden tarihi bina çöktü

Sultanahmet'te fırtına ve yağış yüzünden tarihi bina çöktü

Fatih, Sultanahmet Peykhane Sokak'ta bulunan ve yıllardır kullanılmayan tarihi binanın üst katında şiddetli yağmur sonrası akşam saatlerinde kısmi çökme meydana geldi. Ekipler çökme sırasında binada kimsenin olup olmadığından emin olmak için arama yaptı. Anıtlar Kurulu tarafından inceleme yapıldıktan sonra yıkım çalışmalarının başlayacak.

Fatih Binbindirek Mahallesi Peykhane Sokağı'ndaki tarihi bir binada kısmi çökme meydana geldi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri binanın etrafında önlem alırken içeride birilerinin kalmış olma ihtimaline karşı köpeklerle arama yaptı.

Olay anına dair güvenlik kamerası kaydında binanın önünden geçen iki kişinin ve bir motosikletlinin yıkıntılar altında kalmaktan saniyelerle kurtuldukları, yıkım sırasında bir kişinin şemsiyeyle kendini korumaya çalıştığı görüldü.

Bir başka görüntüde ise yıkılan binanın yanında bulunan lokantadaki insanların gürültüyle panikleyerek kendilerini dışarı attıkları anlar kameraya yansıdı.

Çevre sakinlerinden Cüneyt Durak, binanın yıkılma sesini duyunca deprem olduğunu zannettiklerini söyledi.
Evden çıktıklarında her yerin toz içinde olduğunu anlatan Durak, "Ne olduğunu anlayamadık, daha sonra aklımıza geldi. Buranın eski bir bina olduğunu biliyorduk. Etrafı da kapalıydı. Allah'tan geç saatte oldu. Tek şansımız o. Kimseye bir şey olduğunu zannetmiyoruz. Yetkililere haber verdik. Araştırma yapıyorlar. Burası çok eski bir bina. Uzun zamandır kullanılmıyor." ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler & Reklamlar