Sinop tarihi buzhane binası kültür merkezi olacak

Sinop’ta 1954 yılından kalma atıl vaziyetteki buzhane binası, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) destekleriyle restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek.

KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç, yaptığı yazılı açıklamada, projeyle tarihi niteliği olan binanın restore edilerek sahip olduğu endüstriyel mirasla birlikte gelecek nesillere aktarılacağını vurguladı.

Sinop Belediyesince yapılan restore çalışmalarına KUZKA olarak 3 milyon lira destek sağladıklarını ifade eden Genç, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın da kentte yaptıkları ziyarette çalışma alanında incelemelerde bulunduklarını aktardı.

Genç, açıklamasında şunları kaydetti: "Proje ile eskiden buzhane olarak kullanılan ve içinde makinelerin bulunduğu bu tarihi yapının restore edilmesini sağlamış oluyoruz. Proje aynı zamanda sahip olduğu endüstriyel mirasın da korunarak gelecek nesillere aktarmasına vesile olacak. Burası alan düzenlemesi yapıldıktan sonra bir müze olarak kullanılabilecek, sergilere ve Sinop’un kültürüne katkı sağlayacak fuarlara ev sahipliği yapabilecek. Tüm bu etkinliklerin düzenlenebileceği bir alan olarak hizmet verecek."

 

AA Gökhan Gücüklüoğlu

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar