Seyhan baraj gölü kuruyunca arkeologlardan önce defineciler antik kente koştu!

Seyhan baraj gölü kuruyunca arkeologlardan önce defineciler antik kente koştu!

Uzun yıllardır sular altında olan ve varlığından çoğu Adanalının haberdar olmadığı antik kent, en son 2021 yılında baraj sularının azalmasıyla ortaya çıktı. Arkeolojik kalıntılar su yüzüne çıkar çıkmaz da defineciler oraya üşüştü!

Roma İmparatoru Tiberius tarafından kurulan ve tarihi M.Ö. 58-M.S. 29 yılları arasına dayanan Augusta Antik Kenti, 1955 yılında Seyhan Baraj Gölü suları altında kaldı.

Antik kentten geriye ise Adana Müzesi'ndeki bir Medusalı lahit, o döneme ait sikkeler ile arkeolog Mahmut Akok'un bıraktığı çizim, not ve fotoğrafları kaldı.

İHA'nın haberine göre; uzun yıllardır sular altında olan ve varlığından çoğu Adanalının haberdar olmadığı antik kent, en son 2021 yılında baraj sularının azalmasıyla ortaya çıktı. Merkez Sarıçam ilçesi Karaömerli Mahallesi'ne yakın bir noktada bulunan antik kentin bir bölümü, bu sene de gölde su seviyesinin düşmesiyle görünür hale geldi. Ancak baraj sularının çekilmesini fırsat bilen bazı defineciler, antik kentin çevresinde kazı yapmaya kalktı.

Karaömerli Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinlerinin dikkati sayesinde defineciler yakalanarak, suç aletleriyle birlikte jandarmaya teslim edildi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar