Selimiye Camisi restorasyon projeleri ihale aşamasında

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Türkiye'de restorasyon çalışmalarının her bölgede giderek artan bir ivme ile devam ettiğini söyledi.

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylanarak, ihale aşamasına gelindi.

Bu yıl 300 civarında ihale düzenlendi

Her sene şantiye ve ihale sayılarının arttığına dikkati çeken Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, bu yıl 300 civarında ihale düzenlediklerini kaydetti.

İstanbul'daki Sultan Ahmet Camisi'nin geçen yıl restorasyon programına alındığını ifade eden Ertem, aynı şekilde Mimar Sinan'ın Selimiye Camisi'nin restorasyonu için projelendirme çalışmasının tamamlandığını belirtti.

Selimiye Camisi'nin çok büyük ve önemli bir eser olduğuna işaret eden Ertem, "Burası için birbirinden uzman kişilerden oluşan bir bilim heyeti var. Onların gözetiminde proje yaptık. Didik didik incelenerek, yaptığımız proje çalışmaları, şu aşamada restorasyon projeleri de onaylandı. Artık ihale yapılır aşamaya geldi." diye konuştu.

Ertem, şöyle devam etti:

"Selimiye Camisi'nin restorasyonuyla alakalı düşüncemiz, bu yıl içerisinde orayı restorasyon programına almak. Tabii ki Selimiye Camisi ile alakalı restorasyon kararını tek başımıza verebilmemiz mümkün değil. Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda görüşlerini alarak yapmamız gerekiyor. Restorasyon için biz hazırız. Projeler hazır. Bize talimat verildiği takdirde, 'Selimiye Camisi'ni restorasyona alın.' denildiği takdirde biz onun restorasyonunu yapacak hazırlıktayız."

Selimiye Camisi'nin restorasyonunu projelendirme çalışmasının 5 yılda bitti

Selimiye Camisi'nin restorasyonunu projelendirme çalışmasının 5 yılda bittiğini aktaran Ertem, "Restorasyon projeleri kurul tarafından onaylandı." dedi.

Selimiye Camisi için baştan aşağıya bir restorasyon planlandığını belirten Ertem, bunun içinde güçlendirmenin de olacağını söyledi.

"Restorasyonun başlamasıyla cami kapatılmadan, minare aleminden zemine kadar her santimetrekareye dokunacak bir restorasyon yapılacak." diye konuşan Ertem, ibadet yapılma imkanını sağlayacak bir çözüm üretmek istediklerini belirtti.

AA


Benzer Haberler & Reklamlar