Samsun'daki tarihi çeşme restore edilecek

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan, Sultan 2. Abdülhamid döneminde yaptırılan tarihi çeşmenin restore edileceği bildirildi.

Samsun Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Cedit Mahallesi'nde Sultan II. Abdülhamid döneminde yaptırılan ve üzerinde mührü bulunan tarihi çeşmenin restore edilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Tarihi çeşmede yapılacak bakım, onarım, çevre düzenleme ve restorasyon çalışmaları için Vali Zülkif Dağlı'nın katılımlarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Şube Müdürü Fatih Ercan ile Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu'nun katılımıyla protokol imzalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Dağlı, tarihi çeşmenin orijinalliğinin günümüze kadar korunduğuna dikkati çekti.

Türk İslam medeniyetinin ve vakıf kültürünün en önemli simgelerinden çeşmelerin vatandaşların su ihtiyaçlarını karşılamalarının yanı sıra önemli bir buluşma ve sohbet noktası da olduğunu anlatan Dağlı, şunları kaydetti:

"Tarihi ve kültürel yapıların korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Samsun'umuzun önemli bir değeri olan bu tarihi çeşmemizi de bu bağlamda aslına uygun şekilde restore edip, vatandaşlarımızın hizmetine sunarak, tarihi ve kültürel mirasımızı geleceğe taşımaya devam edeceğiz."

 

AA Fatih Mehmet Kürkçü


Benzer Haberler & Reklamlar