Salamis Antik Kenti'ne ait mermerler Ebay üzerinden satışa çıkarıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Gazimağusa kentindeki Salamis Harabeleri'ne ait mermer parçaları Rum Kesimi'nde internette açık arttırma usulüyle satışa çıkarıldı. Interpol’un bilgilendirilmesinin ardından söz konusu parçanın satışının internet sitesinden kaldırıldığı öğrenildi.

Hürriyet.com'da yer alan habere göre;

Güney Kıbrıs’ta yayın yapan Fileleftheros gazetesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında bulunan Gazimağusa kentindeki Salamis Harabelerine ait mermer parçalarının internette açık artırma usulüyle satışa çıkarıldığını aktardı. Gazete, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Rum Arkeoloji Dairesi’nin 2 bin 500 yıllık mermer parçasının Rus uyruklu bir şahıs tarafından 85 dolara (612 TL) başlatılan açık arttırmada satışının durdurulması için Rum polisi aracılığıyla Interpol’ü bilgilendirme girişimleri başlattığını yazdı.

Salamis Antik Kenti kalıntıları 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Interpol’un bilgilendirilmesinin ardından söz konusu parçanın satışının internet sitesinden kaldırıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yaşananları bir ihbar olarak değerlendirdiklerini ve polise bildirdiklerini, polisin de soruşturma başlattığını ifade etti.

KKTCdeki Salamis harabelerine ait mermerler Rum Kesiminde online üzerinden satışa çıkarıldı

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar