Saint George Kilisesi'nde Aziz Başçı'nın Yeniden Doğuş sergisi açıldı

Diyarbakır'da bir süre öncesine kadar aşçı olarak çalışan Aziz Başçı'nın telefonuna indirdiği programla dijital ortamda yaptığı resimlerden oluşan sergi açıldı.

Tarihi İçkale'deki Saint George Kilisesi'nde açılan "Yeniden Doğuş" sergisinde, Başçı'nın yaptığı 170 resim sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Başçı, yaptığı açıklamada, resimlerini sergilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aşçıyken boş zamanlarını kara kalem ve yağlı boya resim yaparak değerlendirdiğini belirten Başçı, lokantasını kapattıktan sonra atölyesi olmadığı için telefonuna indirdiği uygulamayla dijital ortamda resim yaptığını anlattı.

Başçı, daha sonra dijital ortamda tek parmağıyla resim yapmaya başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bir yılda yaklaşık 800 resim yaptım. Sergiyi açarken büyük mutluluk yaşadım. Bir atölyem olursa dijital ortamdaki ve yağlı boya çalışmalarımı devam ettirmek istiyorum. Aşçılık yaparken hiçbir zaman resimden kopmadım. Resimden kopmadığımı müşterilerim de görüyordu. Hem aşçılık hem de ressamlık beni mutlu ediyordu. Baba mesleğini bırakmak benim için acı oldu. Hobi olarak başladığım mesleğe yoğunlaşmam ise beni mutlu etti."

Diyarbakır Müze Müdürü Vehbi Yurt ise vatandaşların sanatsal faaliyetlere yönelmesine büyük önem verdiklerini belirtti.

Başçı'nın yaptığı resimlerin kendilerini etkilediğini anlatan Yurt, "Sergisini açması konusunda kendisine yardım ettik. Böyle bir ressamın kentimizde olması bizi mutlu etti. Bu resimleri sergileyerek sanata verdiğimiz değeri göstermek istiyoruz." dedi.

Sergi, 30 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Aziz Aslan - AA


Benzer Haberler & Reklamlar