Sadaka taşları fotoğraf sergisi

Sadaka taşları fotoğraf sergisi

Eyüp Belediyesi'nce düzenlenen "Fotoğraflarla Sadaka Taşları" sergisi açıldı


İSTANBUL: Eyüp Belediyesi'nce düzenlenen "Fotoğraflarla Sadaka Taşları"  Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

Sergi açılışında konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp'ün nitelikli ve zengin bir tarihi mirasa sahip olduğunu belirterek, "Şehrimiz bizi biz yapan bütün değerleri içinde barındırıyor. İki yıldır insanlara, medeniyetimizi tanımak isterseniz Eyüp'ü gezin diyoruz." dedi. 

Belediye Başkanı Aydın, Eyüp'ün yaşayan bir müze olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Medeniyetimiz Eyüp'te yaşıyor. Biz de bunun farkında olarak, üzerimize düşen sorumluluğu, bu çok zengin ve bizi adeta zorlayan mirasımızı yeniden açığa çıkarmayı ve yaşayan değerlerimizi halkımıza sunmayı amaçlıyoruz."

Aydın, geçen sene çocuklar için düzenlenen "Tekne Orucu" etkinliklerini yeniden başlattıklarını vurguladı.

Eyüp'ün 5 noktasına sadaka taşı koyulacak

Bu sene de Osmanlı geleneğinin önemli bir kısmı olan sadaka taşları geleneğini de canlandıracakları bilgisini veren Aydın, şunları anlattı:

"Sadaka taşları geleneğimizde canlandırılması gereken son derece nitelikli, inancımızın tecellisi bir geleneğimiz. Üstelik bu geleneği yaşatma çabasında yalnız değiliz, bizim gibi düşünen Sadakataşı Derneği ile bir araya geldik, hayırda buluştuk, kendilerine teşekkür ediyoruz."

Eyüp'ün 5 farklı noktasına sadaka taşlarının koyulacağını söyleyen Aydın, "Bunun Eyüp'te olması ayrıca manidar, bize yakışan da budur. Eyüp geçmişte olduğu gibi gelecekte de insanlığa ışık ve nur saçan bir merkez olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Devamlı olarak Nişanca, Eyüp Sultan Cami içinde, Caferpaşa Medresesi'nde, Zal Mahmut Paşa Camisi'nde ve Piyer Loti'de 5 noktada yer alacak sadaka taşları, bayramdan sonra ise Eyüp Belediyesi tarafından çoğaltılarak Türkiye'nin birçok iline hediye olarak yollanacak.

Sergi, 15 Haziran'a kadar görülebilecek.

AA Saliha Özdemir 


Benzer Haberler & Reklamlar