Rusya'da restorasyon skandalına ibretlik ceza

St. Petersburg'daki tarihi apartmandaki dairesini kendi çizdiği proje ile dizayn eden Rus vatandaşı, kolonu kesince binada çatlaklar oluştu. Mahkeme vatandaşa 873 bin dolar ceza.

Rusya'nın St. Petersburh şehrinde tarihi apartmandaki dairenin "restorasyon" işi, önce 36 komşunun, sonra "öahkeme kararı ile" evsahibinin hayatını kararttı... St. Petersburg mahkemesi, dairesine tadilat yaparken kolon kesip binaya büyük zarar veren bir vatandaşa 56,6 milyon ruble (873 bin dolar) para cezası verdi.

Dizayner olan ve. kendi eliyle çizdiği "onaysız" planlarla dairesini birkaç işçi ile tadilattan geçiren Aleksandr Sviridov adlı vatandaşın, verdiği zarar, yarattığı hasar, işlediği yasal ihlal suçları nedeniyle iki yıl boyunca tadilat ve inşaat işleriyle uğraşmasına da yasak getirildi.

Svidridov 2017 Temmuzunda Kamennoostrovski Bulvarı üzerindeki bir binada bulunan kendi dairesi için tadilat işi üstlenmişti. Svridov için çalışan işçiler binanın kemerli girişine ve taşıyıcı kolonlarından birine zarar vermişti. Tadilat sonrası binadaki diğer dairelerde çatlamalar ve çökmeler meydana gelmişti.

Mahkemenin yürüttüğü inceleme Sviridov ve ekibinin onaylanmış tadilat planına uymadığını ortaya koydu.

turkrus.com


Benzer Haberler & Reklamlar