Pseudalopex: Pseudalopeks veya yalancı tilkiler

Pseudalopex nedir? Yalancı tilki nedir?

Pseudalopex (Lycalopex, Pseudalopeks); köpekgiller ailesinin Canidae familyasına bağlı memelilerdir. Yalancı tilki olarak tanımlanırlar.

Pseudalopex adı, Yunanca'da "yalancı (pseud-) tilki (alopex)" anlamına geldiği ve Pseudalopex cinsine dahil olan türlerin hepsi Güney Amerika'ya özgü olduğu için, bu canlı grubundan "yalancı tilkiler" ya da "Güney Amerika tilkileri" olarak da bahsedilebilir.

Pseudalopex 6 ayrı tür içermektedir

Pseudalopex cinsi güncel sınıflamada toplam 6 tür içerir ancak köpekgillere dahil olup "tilki" adını taşıyan ve başka cinsler içinde sınıflanan hayvanlar da bulunmaktadır (And tilkisi: Pseudalopex culpaeus; Darwin tilkisi:  Pseudalopex fulvipes; Arjantin gri tilkisi: Pseudalopex griseus; Pampa tilkisi: Pseudalopex gymnocercus; Peru çöl tilkisi: Pseudalopex sechurae; Brezilya dövüş tilkisiİPseudalopex vetulus).

Lycalopex, Pseudalopex cins otoritesi olan Hermann Burmeister'in kır tilki için 1854'te ortaya koyduğu bir cins ismidir ve bu isim bazen hala kullanılabilmektedir. Ancak güncel yaklaşımlarda, bu tür daha çok Pseudalopex vetulus bilimsel adı ile birlikte Pseudalopex cinsi içine dahil edilir.


Benzer Haberler & Reklamlar