Harald Hauptmann kimdir?
Prof. Dr. Harald Hauptmann (1936-2018)
Harald Hauptmann, Heidelberg Üniversitesi'nde Tarih Öncesi ve Yakın Doğu Arkeolojisi Profesörü ve İstanbul'daki Alman Arkeoloji Enstitüsü eski direktörüdür.
1968 ve 2003 yılları arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Erken Neolitik Dönemden Ortaçağ'a kadar olan dönemleri kapsayan bir çok kazı gerçekleştirmiştir
1966-67 yıllarında Boğazköy, 1968-1974 arasında Norşuntepe, 1979-87 arası Lidar Höyük, 1981-82’de Titriş Höyük, 1987-91 arasında Nevala Çori ve 1995 yılından itibaren de Göbekli Tepe ve Gürcütepe arkeoloji kazılarının başkanlığını yapmıştır.
Prof. Dr. Harald Hauptmann 1994 yılından itibaren uzun süre İstanbul Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürlüğü de yapmıştır. 1989 yılında Heidelberg Bilimler Akademisi’nin Pakistan Karakorum Highway Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Heidelberg Bilimler Akademisi’ne bağlı Balkanlar Tarih Araştırmaları Uluslararası Komisyonu başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaptığı arkeolojik araştırmalar, Göbeklitepe ve Nevali Çori kazılarına yaptığı katkılarla bilinen Alman Arkeolog Prof. Dr. Harald Hauptmann geçirdiği kalp krizi sonucu 2 Ağustos 2108 yılında vefat etti.


120 bin yıllık fosiller hâlâ yaşayan türlere ait çıktı ve nesli kurumuş bir tür keşfedildi
En iyi korunmuş Urartu tapınağını görmek isteyenlerin ilk adresi Ayanis Kalesi
Düzce'de belediye ekipleri arkeologlarla dayanışma içinde çalışıyor
Tarihi buharlı römorkör Pietro Micca da Haliç'e demir atıyor