Prof. Dr. Fahri Işık: Kuvayi Milliye ruhuyla mücadele ettim

Prof. Dr. Fahri Işık: Kuvayi Milliye ruhuyla mücadele ettim

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında düzenlediği 'Uygarlık Anadolu'da Doğdu' seminerleri ile Helen uygarlığına ait denilen olguların aslında Anadolu kökenli olduğunu belirterek Klasik Arkeolojinin yaygın teorilerine meydan okuyan ünlü arkeolog Prof. Dr. Fahri Işık, "Tüm arkeoloji dünyasını karşıma almak pahasına adeta bir Kuvayi Milliye ruhuyla mücadele ettim” dedi.

13. Uluslararası Fethiye Festivali kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde, ‘Uygarlık Anadolu'da Doğdu’ konferansını gerçekleştiren Alman ve Avusturya Arkeoloji Enstitüleri'nde Anadolu Lahitleri ve Likya Uzmanı Fahri Işık, Anadolu ve Batı uygarlıklarının kökenleri, Ege kıyılarında kolonileşme yoluyla ortaya çıkan İyon sanatı üzerine Fethiyelilere seminer verdi.

Anka'nın haberine göre; seminerde uygarlığı yaratanın Anadolu halkları olduğunu bir kez daha dile getieren Fahri Işık, “Bu gerçekleri anlatabilmek için yıllarca tüm arkeoloji dünyasını karşıma almak pahasına adeta bir Kuvayi Milliye ruhuyla mücadele ettim” dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar