Prof. Dr. Afife Batur son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Afife Batur son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün hayata veda eden İTÜ Mimarlık Fakültesi eski öğretim görevlilerinden, mimarlık tarihçisi Prof. Afife Batur, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Afife Batur için dün sabah uzun süre görev yaptığı İTÜ Taşkışla’da veda töreni düzenlendi. Törende meslektaşları, öğrencileri ve kızı Ayşe Güngör, Batur’un mesleki ve insani yanları hakkında konuştu.

Batur’un cenazesi Zincirlikuyu Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Küçüksu Mezarlığı’nda toprağa verildi. 1933 doğumlu Batur, 1959’da İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra fakültenin Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Kürsüsü’nde akademik kariyerine başlamış, uzun yıllar tarihi çevre koruma ve restorasyon, geç Osmanlı mimarlığı ve kültürü, çağdaş mimarlık gibi konularda lisans ve lisanüstü/doktora dersleri vermişti.

2000 yılında TMMOB tarafından ‘Mimarlığa Katkı ve Hizmet Büyük Ödülü’ne değer görülen Batur’un ‘M. Vedad Tek: Kimliğinin İzinde Bir Mimar’ (YKY), ‘Sultan Abdülmecid’in Bir Mimarı William James Smith’ (İBB Kültür AŞ), ‘Dünya Kenti İstanbul’ (YKY) gibi birçok kitabı bulunuyor.

Hürriyet.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar