Phaselis Festivali 10'uncu kez gerçekleşti

Kemer ​Belediyesi'nin desteğiyle KETAV tarafından düzenlenen Phaselis Festivali, 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Phaselis Antik Kenti’nde başladı.

Festivale, Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, yerli ve yabancı turistler ile davetliler katıldı.

Festivalin ilk gününde, Borusan Quartet ve Gökhan Aybuluş grubu sahne aldı.  Kemanda Esen Kıvrak ve Özgür Baskın, violada Efdal Altun, viyolonselde Çağ Erçağ ve piyanoda Gökhan Aybuluş’dan oluşan grup, davetlileri Arjantin’den Türkiye’ye müzikal bir yolculuğa çıkardı. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan grup, davetlilere güzel bir akşam yaşattı.

Murtaza Dayanç: Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız.

Kemer Kaymakamı Dayanç, konser sonrası yaptığı açıklamada, “Phaselis Antik Kenti, doğa ile tarihin bütünleştiği eşsiz bir bölge. Burada yapılan festival çok anlamlı. Ülke tanıtımına sanat yoluyla katkı sağlanıyor. Festivali, gelecek sene uluslararası boyuta taşıyarak bölgenin tanıtımına daha fazla katkı sağlamak en büyük temennimiz. Kaymakamlık olarak da her türlü desteği vermeye hazırız. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

Necati Topaloğlu: Festivalimizi, gelecek sene daha profesyonel hale getireceğiz

KETAV Başkanı ve Belediye Başkanı Topaloğlu ise 3 bin yıllık geçmişe sahip Phaselis Antik Kenti’nde tarihle sanatı ve müziği buluşturduklarını belirterek, kendilerinden önceki festivallerde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi.

Festivalin, bu yıl 10’uncusunu düzenlediklerini hatırlatan KETAV Başkanı ve Belediye Başkanımız Topaloğlu, “Festivalimizi gelecek yıl uluslararası boyuta taşıyacağız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözü çok anlamlıdır. Eğer sanat olmazsa hiçbir şey olmaz. Burada yerli ve yabancı birçok misafirimiz var. Misafirlerimiz ülkelerine döndükleri zaman buranın atmosferini anlattıklarında bu bizim için en güzel tanıtım olur. Festivalimizi, gelecek sene daha profesyonel hale getirerek bölge tanıtımına daha fazla katkı sağlayacağız. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.” diye konuştu.

Festival, Türkiye’de Tango müziğinin sevilmesini sağlayani isimlerden Gustavo Battistessa konseri ile devam edecek.​

Şüheda Dayantürk - www.kemergozcu.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar