Pera Müzesi öğretmenleri müzeye davet ediyor

Pera Müzesi öğretmenleri müzeye davet ediyor

Öğretmenler Gününde tüm öğretmenlere müze kapılarını ücretsiz açan Pera Müzesinde 23 Kasım Cuma günü öğretmenlere yönelik tur ve atölye etkinliği düzenlenecek. 20-25 Kasım tarihleri arasında ise güncel sergi yayınlarında indirim yapılacak.

Pera Müzesi, “Öğretmenler Günü”nü hafta boyunca gerçekleştirdiği çeşitli etkinlik, indirim ve süprizlerle kutluyor. Müze, 23 Kasım Cuma günü öğretmenlere yönelik ücretsiz tur ve atölye düzenliyor. 24 Kasım Cumartesi günü ise kapılarını tüm öğretmenlere ücretsiz açarken, “İdealler Gerçekleşirken: Suna Kıraç’ın İzinde 10 Yılın Öyküsü” kitabı armağan ediyor. 20-25 Kasım tarihleri arasındaki Pera Müzesi Artshop’ta geçerli %20 indirimden ise tüm ziyaretçiler faydalanabiliyor.

Pera Müzesi, 20-25 Kasım tarihleri arasında tüm öğretmenleri müzeye davet ediyor. Müze, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarıyla oluşturulan “Kesişen Dünyalar”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ve “Kahve Molası” sergilerinin yanısıra “Mektep Meydan Galatasaray” başlıklı süreli sergiyi keşfe çağırıyor. Tüm öğretmenleri 24 Kasım Cumartesi günü ücretsiz ağırlayan müze, bu özel günde ziyaretçilerine “İdealler Gerçekleşirken: Suna Kıraç’ın İzinde 10 Yılın Öyküsü” kitabını armağan ediyor. Türkiye’nin ilk iş kadınlarından Suna Kıraç’ın eğitim, kültür ve sağlık alanında başlattığı, öncüsü olduğu, desteklediği sivil toplum girişimlerinin ve bunları gerçekleştiren kurumların başarı öykülerini anlatan kitap, gazeteci-yazar Rıdvan Akar imzası taşıyor.

Pera Öğrenme’den öğretmenlere özel etkinlikler!

Pera Öğrenme, tüm öğretmenleri, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim koleksiyonu sergisi kapsamında tasarlanan rehberli sergi turu ve “Yaratıcı Drama ile Eser Okuma ve Hikayeleştirme Atölyesi”ne davet ediyor. 23 Kasım Cuma günü, 17:30-19:30 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşen etkinlikte katılımcılar, sergide yer alan eserlerdeki nesnelerden yola çıkarak, eser okuma ve yorumlama çalışmasını yaratıcı drama ve hikayeleştirme yöntemleriyle deneyimliyor. Atölye sürecinde ise, imge dünyasına yolculuk yaparak seçilen eserin temasına uygun zamansal bağlam kurarak hikaye yazılıyor. Atölye sonunda katılımcı öğretmenlere teşekkür belgesi veriliyor.

Pera Öğrenme tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan sergi turu ve atölye ücretsiz gerçekleşiyor. Katılım için Pera Müzesi web sitesinden rezervasyon yaptırmak gerekmektedir.

 

Pera Müzesi’nin öğretmenlere yönelik hazırladığı “Öğretmen Rehber Kitapçıkları”na şuradan ulaşabilirsiniz: “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” / “Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni” / “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri


Benzer Haberler & Reklamlar