Ödüllü Kocaeli’nin Arkeolojik Değerleri ulusal fotoğraf yarışması

İzKSV'nin Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle düzenlenen ödüllü Kocaeli’nin Arkeolojik Değerleri ulusal fotoğraf yarışması başladı.

Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İzKSV), Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Kocaeli’nin Arkeolojik Değerleri Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenliyor. Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteği ile düzenlenecek olan yarışmanın Kocaeli’nin arkeolojik değerlerinin belirlenmesi, tekrar hatırlanması, anıtlaşan mekanların günümüzdeki hallerinin geçmişle karşılaştırılmasının sağlanması ve gelecek için bir kaynak olması için arşivlerde yerini alması hedefleniyor.

Yarışmada, ilin arkeolojik yapı, eserlerinin güzelliği ve öneminin yanında arkeolojik mirasın korunamaması ile tahrip edildiğini gözler önüne seren fotoğraflar da değerlendirilecek. Yarışmaya katılmak için fotoğrafların Kocaeli il sınırları içerisinde çekilmiş olması gerekiyor. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada renkli veya siyah-beyaz tüm fotoğraflar değerlendirilecek.

Son Başvuru tarihi 3 Kasım


3 Kasım saat 23.00’e kadar yarışmaya başvuru yapılabilecek. Birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin 500 TL, mansiyon (3 kişiye) 4 bin TL verilecek.


Benzer Haberler & Reklamlar