Nemrut Krater Gölünde turizm hareketleniyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 2 bin 250 rakımdaki Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliklerinin yanı sıra sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası ve çeşitli kuş türlerini bünyesinde barındırıyor.

Turistlerin özellikle yoğun ilgi gösterdiği, Bitlis'in Tatvan ilçesinde 2 bin 250 rakımdaki Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliklerinin yanı sıra sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası ve çeşitli kuş türlerini bünyesinde barındırıyor.

Seyrine doyumsuz manzarası ve el değmemiş doğasıyla her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Nemrut, görenleri adeta kendisine hayran bırakıyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut'a, tur şirketleriyle gelen ziyaretçiler, kalderanın eşsiz manzarasını ve doğayı fotoğraflama imkanı buluyor.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin doğal güzelliğinin, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artırdığını söyledi.

Son aylarda özellikle karavanlarıyla Nemrut Krater Gölü'ne birçok yabancı turistin geldiğini anlatan Gencan, "Özellikle şehirlerde ve iç turizmde büyük bir patlama yaşanmakta. Bu, dış turizme de yansımaktadır. Turizm operatörleri ve acentelerimiz, Van Gölü'nün güzellikleri ve Nemrut Krater Gölü'nün doğa harikasını gelip görmek, keşfetmek istemektedir. Yaşanan sıkıntıların ardından huzur ortamının gelmesiyle yabancılarımız bölgeye gelmeye başladı."

- "Her geçen gün ziyaretçi sayımız gün artıyor"

Nemrut'un Avrupalı turistlerin ilgisini çektiğini dile getiren Gencan, şöyle devam etti:

"Yabancı turistler, aileleriyle, dünyanın ikinci büyük krater gölü olan bu muhteşem hazineyi ve Van Gölü havzasının doğal ve tarihi güzelliklerini ziyaret ediyor. Şu anda oldukça fazla ziyaretçi akınına sahibiz. Tur şirketleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Özellikle Ankara ve İstanbul'daki büyük şirketler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gezi düzenliyor. Her geçen gün potansiyel ziyaretçi sayısı artıyor. Huzur, bölge için çok önemli. Olaylardan dolayı geçmişte büyük sıkıntılar yaşandı. Bölgenin kalkınması için turizme ihtiyaç var."

Bölgenin görülmesi gereken istisnai güzellikleri bulunduğunu vurgulayan Gencan, "İnsanlara huzur ve güveni verebildikten sonra gerçekten buraya gelmek ve görmek istiyorlar. Son dönemde bunu yapabildik. Bölgeye huzur ve güven gelince insanların aklındaki o ön yargılar gitmeye başladı. Ardından operatörlerimiz ile bu çalışmaları yapmaya başladık. Her geçen gün ziyaretçi sayımız gün artıyor. Öncü göstergeler ve rezervasyonlar var. Bunlara bakınca geçmiş yıllara göre en az iki kat bir artışımız var." ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler & Reklamlar