Muş'ta tarihi yapılar yeniden restore ediliyor

Muş'ta tarihi yapılar yeniden restore ediliyor

Tarihi yapılar restore edilerek kente kazandırılıp, şehrin tarihi dokusu korunacak.

MUŞ: Muş Belediyesi, yıkılmaya yüz tutmuş tarihi yapılar ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı açıklamada, eski Hükümet Konağı'nın restorasyonunu tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirterek, bunun yanında Yıldızlı Han'ın da aslına uygun yapılması için çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Tarihi yapıları restore ederek kente kazandırmayı gayret göstereceklerini aktaran Asya, belediye olarak kentin tarihi dokusunu korumanın gayretinde olduklarını, bu konuda sorumluluk bilinci ile hareket edeceklerini ifade etti.

Asya, tahsis ve ihale sürecini tamamladıkları tarihi binada çalışmalara başladıklarını belirterek, "Kültür Bakanlığının restorasyon projesine uygun olarak tarihi doku ve imalatları bozmadan binanın onarımı yapılacaktır. Ağustos ayında tamamlanması planlanan restorasyon projesi ile tarihi binanın büyük bir kısmını sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılmak üzere vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Aynı şekilde mevcut belediye hizmet binamızın yetersiz olmasından dolayı bazı birimlerimiz de burada hizmet verecek." diye konuştu.

Muş Belediye Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Yıldızlı Han'ın restorasyon projesini hazırladıklarını ifade eden Asya, şöyle konuştu:

"Yüzde 60'ı kamulaştırılan hanın geri kalan kısmının kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması ile çalışmalara başlayacağız. Yıldızlı Han'ın tarihçesine baktığımızda bu han 1300'lü yıllarda Selçuklu mimarisi ile yapılmıştır. İçinde 16 dükkan ve kerpiç hane diye anılan bir bölmesi varmış. Tabi şu an bunlar yıkık bir durumda. Burada Muş kültürünü ve dengbej kültürünü yansıtan, canlandıran ve aynı zamanda içinde Muş kahvaltısını yaşatacak şekilde halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması ile tarihi Yıldızlı Hanımızın aslına uygun şekilde restorasyonunu yapmayı başlayacağız."


AA Sabri Yıldırım 


Benzer Haberler & Reklamlar