Muğla'daki tarihi alanların turizme kazandırılması çalışmaları

Muğla'daki tarihi alanların turizme kazandırılması çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Muğla ve ilçelerinde bulunan tarihi alanların turizme kazandırılması için çalışma başlatılacağı bildirildi

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, parti teşkilatında gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'da turizmle ilgili önemli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Demiralp, Bodrum, Marmaris, Fethiye Turizm Konseyi ile AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ün de girişimleriyle Ankara'da yaptıkları görüşmelerle Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de bulunan antik kent kazılarla ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'dan destek sözü aldıklarını kaydetti.

Yayman ile turizmin genel sorunlarını da görüştüklerini anlatan Demiralp, "Bodrum'da sanayi sitesinin altında bulunan hipodromun gün yüzüne çıkartılması, Mausoleum ve Bodrum Aya Nikola Kilisesi'nin restorasyonu ve Gümüşlük Myndos Kenti Kazı çalışmalarının tekrar başlatılmasıyla ilgili bakanlığımız çalışma başlattı." dedi.

Sanayi sitesinin kaldırılması için bölge esnafıyla görüşmeler yapılacağını belirten Demiralp, "Sanayi sitesinin kaldırılması ve başka bir yerde kurulması için bir çalışma yapılacak. Mülk sahipleri ve kiracılarla ön görüşme yapılarak onların talepleri de alınacak." diye konuştu.

"Sanayinin altında turizm için hazine yatıyor"

Çiğdem Demiralp, sanayi sitesi altında bulunan tarihi hipodromun altında çok önemli tarih bulunduğunu ifade ederek, "Bölgede turizm için hazine yatıyor. Bu, çok uzun süredir konuşulan bir konu. Biz artık bunu gündemden bir iki adım daha ileriye götürerek işin sonuçlanması için çalışma başlattık." dedi.

Yapılan görüşmelerde Bodrum Tanıtma Vakfının yürüttüğü çalışmaların da değerlendirildiğinin altını çizen Demiralp, mayıs ayında Turizm Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilileri ve turizmcilerin de katılımıyla bir atölye çalışması yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Demiralp, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 9 maddelik eylem planı hakkında ise "Nisan ve mayıs aylarında tarifeli uçaklara yapılacak yakıt desteği, eylül ayına kadar uzatılmıştır. Bu gelişme turizmciler için oldukça önemli bir destektir." diye konuştu.

A.A. Ali Ballı 


Benzer Haberler & Reklamlar