Modern Ortadoğu’da İşçiler ve Çiftçiler

Stanford Üniversitesi Orta Doğu Tarihi Profesörü Joel Beinin'in Modern Ortadoğu’da İşçiler ve Çiftçiler adlı eseri Defne Karakaya tarafından Türkçe’ye kazandırarak KÜY Yayınlarında neşredildi.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan Modern Ortadoğu’da İşçiler ve Çiftçiler adlı kitap raflardaki yerini aldı. Tarih kategorisinde yayınlanan kitap, Stanford Üniversitesi Orta Doğu Tarihi Profesörü Joel Beinin tarafından kaleme alındı ve Defne Karakaya tarafından Türkçe’ye kazandırıldı.

Kitapta, 18. Yüzyılın ortasından başlayarak Osmanlı İmparatorluğu ve onun devamı niteliğindeki Müslüman çoğunluğa sahip Balkanlar, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki devletlerdeki çiftçiler, kentli zanaatkârlar ve modern işçi sınıfının tarihini anlatan Joel Beinin, sıradan insanların siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatlarına dair Hindistan Madun Çalışmaları ekolünden esinlenerek okuyucularına yeni bir bakış açısı sunuyor. İmparatorluklar çağından ulus-devlete geçiş süreciyle birlikte çalışan kesim tarihin bir konusu olarak nasıl değerlendirilmesi gerektiğini sorgulayan Joel Beinin, sonraki dönemlerde devlet destekli kalkınma çabalar, popülist milliyetçilikler ve egemen otoriter rejimlerin nasıl bir benzerlik gösterdiğini, işçiler ve çiftçilerin emperyalizme karşı nasıl direndiklerini gözler önüne seriyor.

Kitapta, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçiş sürecine de oldukça geniş bir yer ayıran Joel Beinin, bu süreci çalışan kesim açısından bir kopuş değil süreklilik anlatısı olarak yorumluyor. 20. Yüzyılın sonlarına kadar Ortadoğu’da çalışan kesimin yeni gelişen kapitalist dünya düzeni içerisinde nasıl konumlandığını araştırırken, kısmen kendi yaşadığı deneyimler ve ilgili ülkelerde yaptığı çalışmalarından kısmen de ikincil kaynaklar üzerinden inceliyor.

Yazar: Joel Beinin

Çeviren: Defne Karakaya

Fiyat (KDV Dâhil): 32 TL

ISBN: 978-605-9389-60-0

Barkod: 9786059389600

Kategori: Tarih

Ebat: 16,5 x 24 cm

Sayfa Sayısı: 248

Kapak Türü: Karton Kapak


Benzer Haberler & Reklamlar