Meksika'daki müzede mumya paniği yaşanıyor

Meksika'daki müzede mumya paniği yaşanıyor

Aksiyon filmlerinin temel konulardan mumya paniğinin ilginç bir türü Meksika'daki Milli Tarih ve Antropoloji Müzesi'nde yaşandı. Bir mumyanın, üzerinde oluşan mikroorganizmalar sebebiyle halk sağlığını tehdit ettiği açıklandı.

Meksika'da Milli Tarih ve Antropoloji Müzesi'nde sergilenen mumyalar, Antik Mısır'daki benzerlerinin aksine bir ritüel sonucu değil, Guanajuato bölgesinin kuru, mineral açısından zengin topraklarında gömülen insanlardan oluşuyor.

'Doğal mumyalama' olarak tanımlanan bu olay, ölen kişinin deri ve organlarının herhangi bir kimyasal madde kullanmadan korunması olarak tanımlanıyor.

Bu şartların oluşması içinse; aşırı soğuk hava, düşük oksijen seviyesi ve kuraklık gibi faktörler gerekiyor. 

1860'lı yıllardan itibaren aileler cenaze masraflarını karşılayamayınca çıkartılarak müzede sergilenmeye başladı.

Saçları, derisi ve orjinal kıyafetleriyle sergilenen mumyalardan birinin üzerinde mantar oluşumu gözlendi.
Müzeden yapılan açıklamada ilk kez 2021 yılının Kasım ayında bu oluşum gözlendiği ve bunun yayılma ihtimalinin olduğu belirtildi.

Mantarın türüne yönelik açıklama yapmayan uzmanlar, mumyaların camla kaplı bir alan olmadan sergilenmesinin halk sağlığı için endişe verici olduğuna dikkat çekiyor.

Kültürel mirasın ve halk sağlığının korunması için ayrıntılı bir araştırma yapılmasını söyleyen uzmanlar endişelerini dile getirdi.

Haftada 4 bin kişinin ziyaret ettiği müzede 100'den fazla insan kadavrası bulunuyor. 
Bu mumyaların hepsinin ortak özelliği, mezardan çıkarılmış olmaları...

ntv.


Benzer Haberler & Reklamlar