Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Çanakkale'de yapıldı

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, "Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" kapsamında Çanakkale'de etkinlik düzenledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen etkinliğe katılan kültür sanat gazetecileri, Çanakkale Savaşlarının yapıldığı Gelibolu bölgesinde Şehitlik, Troya Müzesi ve Troya Ören Yeri'nde incelemelerde bulundu.

Dernek Başkanı İbrahim Gökdemir, yaptığı açıklamada, derneğin 2013'te Ankara merkezli kurulduğunu, 2017'de ise "Kültür Sanat Buluşmaları"nın ilkinin düzenlendiğini söyledi.

Bakanlık desteğiyle 2020'den itibaren "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları"nın organize edildiğini aktaran Gökdemir, Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerini kamuoyuna tanıtmaya yönelik etkinliklere imza attıklarını kaydetti.

Gökdemir, etkinlik kapsamında Ankara, İstanbul, Antalya, Erzurum, Nevşehir, Aydın, Diyarbakır, Hatay, Trabzon, Konya, Adana, Kastamonu ve Muğla'da geziler yaptıklarını sözlerine ekleyerek, "Bu yıl, deprem bölgelerimizin yeniden ihyası adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gaziantep ve Malatya'da, Kütahya belediyesinin ev sahipliğinde ise Kütahya'da projeyi gerçekleştirdik. 2023 yılı projemizin son ili ise Çanakkale oldu." dedi.

- "Projemizi dünyaya açmayı amaçlıyoruz"

Etkinliklere bugüne kadar yaklaşık 500 gazetecinin katıldığına işaret eden Gökdemir, katılan gazetecilerin gazete ve internet haber portallarında Türkiye'nin görülmeye değer tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini çok sayıda haber, makale ve yazı dizisi aracılığıyla okuyucuya sunduğunu dile getirdi.

İbrahim Gökdemir, Çanakkale'de Ezine Belediyesi ev sahipliğinde yapılan programa ilişkin de şunları söyledi:

"Katılımcılar, Ezine'de Asos Antik Kenti, Alexandria Troas Antik Kenti, Yahya Çavuş Evi ve Yahya Çavuş Köyünde bulunan, Romalılar tarafından sütun yapmakta işletilen tarihi granit taş ocağı, Herones Antikus Hamamı ve Ezine merkezde tarihin en eski camisi Ulu Camii, taş mektep, Yahşi Bey Hamamı ve Yahşi Bey Türbesini yerinde inceleyerek detaylı bilgi aldı. Aynı zamanda Türk milletinin yeniden varoluş zaferi olan Çanakkale Savaşları'nın yapıldığı Gelibolu bölgesinde Şehitlikte incelemelerde bulundu. Troya Müzesi ve Troya yaşam alanında incelemeler yaparak tarihi atmosferi bizzat yaşamış olduk."

Dernek olarak Türkiye'nin kültürel değerlerini yerinde görerek tanıtmak ve anlatmak adına geleneksel hale gelen buluşmaları uluslararası bir seviyeye getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Gökdemir, "Bu manada önümüzdeki yıllarda kültür sanat muhabirlerinin yurt dışında farklı kültürlerle tanışmasına vesile olmak ve yurt dışındaki kültür sanat gazetecilerinin ülkemizdeki geniş kültür yelpazesini tanımalarına ve tanıtmalarına ön ayak olmak üzere projemizi dünyaya açmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

AA Aişe Hümeyra Akgün


Benzer Haberler & Reklamlar