Marmara Uluslararası Kent Forumu 4 Ekim'de İstanbul Kongre Merkezi'nde başlıyor

Marmara Belediyeler Birliğinin (MBB) “Çözüm Üreten Kentler” mottosuyla düzenlediği Marmara Urban Forum’un (Marmara Uluslararası Kent Forumu-MARUF) üçüncüsü 4-7 Ekim 2023’te İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. MARUF23’ün ana teması: Dayanıklılık ve Ötesi

MARUF23’ün ana teması “Dayanıklılık ve Ötesi” ile herkes için sürdürülebilir, kaliteli bir yaşamın temel gereklilikleri kentler özelinde sorgulanacak. Forumda yönetişim, çevre yönetimi, konut hakkı, göç ve uyum, kamusal mekân, afet ve risk yönetimi, sosyal kapsayıcılık, altyapı, ulaşım ve hareketlilik, yerel kalkınma, iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm gibi temalar alanın uzmanları, belediye başkanları, uygulamacılar ve kentin diğer paydaşları tarafından tartışılacak. Bunun yanında dört gün boyunca paneller, söyleşiler, İstanbul içinde rehberli turlar, sergiler, kent sineması kapsamında film gösterimleri ve kent kütüphanesi gibi etkinlikler düzenlenecek.

MARUF23’ün dikkat çeken konuşmacıları

4 Ekim’de düzenlenecek açılış oturumunda konuşmacılar yerel kalkınmanın, kentsel liderliğin, uluslararası dayanışma ve iş birliklerinin önemini aktararak dayanıklı kentler oluşturma konusundaki tartışmalara katkıda bulunacak. Oturumun konuşmacıları arasında Marmara Belediyeler Birliği & Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Kentsel Dönüşüm Danışmanı ve Viyana Eski Başkan Yardımcısı Maria Vassilakou, UN-Habitat Küresel Çözümler Bölümü Direktörü Rafael Tuts, Sindelfingen Belediyesi Başkanı ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Yerel Yönetimler Odası Başkanı Bernd Vöhringer bulunuyor.

Katılım ücretsizdir. Detaylı bilgi ve kayıt için: www.marmaraurbanforum.org

Marmara Urban Forum (MARUF23)
Tarih: 4 Ekim 2023, Salı
Saat
Kayıt ve ikram: 8:30-9:00
Açılış Oturumu: 9:30
Yer: İstanbul Kongre Merkezi

İrtibat için: Emrehan Furkan Düzgiden
                     +90 212 402 1924
                      furkan.duzgiden@mbb.gov.tr


Benzer Haberler & Reklamlar