Louvre Müzesi, Mona Lisa'nın hikayesini VR’a taşıyor

Louvre Müzesi, Leonardo da Vinci sergisi ile ilk sanal gerçeklik deneyimini gerçekleştirecek ve VR teknolojisi ile Mona Lisa'ya ev sahipliği yapacak

Leonardo da Vinci'nin Fransa'da ölümünün 500. yılında Louvre Müzesi, ünlü sanatçının, sanat hayatının çığır açan bir retrospektifini hazırlıyor.

Sergi, 24 Ekim 2019'da halka açılacak. Louvre, serginin bir parçası olarak HTC VIVE Arts iş birliğiyle müzenin ilk sanal gerçeklik (VR) deneyimini sunacak. Da Vinci'nin en ünlü başyapıtı Mona Lisa'nın hikayesi, HTC VIVE sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde canlandırılacak.

Leonardo da Vinci'nin retrospektifi için Louvre Müzesinin küratoryal ekibiyle iş birliği yapılan sanal gerçeklik deneyimi, Mona Lisa: Camın Ötesi adıyla sergilenecek. 

Sanal gerçeklik deneyimi, Mona Lisa: Camın Ötesi, ziyaretçilerin sanal alanda resimle etkileşim kurabilmesini sağlayacak.

Sanal gerçeklik deneyiminin ev sürümüne birçok çevrimiçi VR platformunun yanı sıra HTC'nin dijital abonelik hizmeti VIVEPORT'tan da erişilebilecek.

Louvre Müzesi Mediasyon ve Kültürel Programlama Direktörü Dominique de Font-Réaulx, "Louvre Müzesi, ilk defa Leonardo da Vinci sergisi vesilesiyle HTC VIVE Arts iş birliğiyle bir sanal gerçeklik deneyimi sunmaktan memnuniyet duyuyor. Ziyaretçiler sıra dışı başyapıtı üç boyutlu olarak keşfetme imkânı bulacak. Bu iş birliği sayesinde 500 yılı aşkın süredir kendisine eşlik eden mitlerin ve efsanelerin ötesinde gerçek Mona Lisa'yla tanışıp onun hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler," dedi. 

HTC VIVE Arts Direktörü Victoria Chang ise "Bu anıtsal serginin bir parçası olarak HTC VIVE gözlüğüyle ilk sanal gerçeklik deneyimini sunması için Louvre Müzesi'yle yakın birliktelik içinde çalışmaktan gurur duyuyoruz.Dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler, bu yeni deneyim sayesinde Mona Lisa'ya sanal alanda erişerek eseri dünyanın herhangi bir yerinden tüm ayrıntılarıyla görüntüleyebilecek. Sergiyi bizzat ziyaret edemeyenlerin ev sürümümüz sayesinde Leonardo da Vinci'nin bu muhteşem başyapıtına ulaşabilecek olması da Vinci'nin en beğenilen resmine daha önce eşi benzeri görülmemiş bir erişim sağlayacak." diye konuştu.


Benzer Haberler & Reklamlar