Kurukafalar arasında kaybolan gençler 3 gün sonra bulundu

Kurukafalar arasında kaybolan gençler 3 gün sonra bulundu

Paris’teki 250 kilometrelik yeraltı mezar ağında kaybolan iki genç, üç günün ardından bulundu ve hipotermi nedeniyle hastanede tedavi altına alındı.

Bir zamanlar “Ölüler İmparatorluğu” olarak bilinen ve 18. yüzyılın sonlarına dayanan kafatası mezarlığında yaklaşık altı milyon insana ait kemikler olduğu sanılıyor. Paris’teki yeraltı mezarları 250 kilometrelik bir tünel ağına sahip.

18. yüzyıl sonunda Orta çağ mezarlıklarının dolması nedeniyle kemiklerin gömüldükleri yerlerden çıkartılarak yeraltına indirilmesiyle oluşturulan ünlü Paris Yeraltı Mezarları (katakomp) bugün müze statüsünde turistik hizmete açık.  Ancak çoğu tünel ziyarete kapalı ve Fransız kanunları uyarınca izinsiz giriş yasak.

Polisler, tünelleri devriye gezerek kuralları çiğneyenlere para cezası kesiyor. Buna rağmen merakını yenemeyerek tünellere girenler de oluyor.

Fransa’nın başkenti Paris’in altında bulunan yeraltı mezarlarının, ortalama hava sıcaklığı 15 derece civarında olan tünellerinde kaybolan iki genç, üç günlük aramanın ardından bulundu.

AFP'nin haberine göre Paris itfaiyesi adına konuşan bir sözcü, 16 ve 17 yaşındaki gençlerin sağlık durumunun genel olarak iyi olduğunu, hipotermi (vücut ısısının düşmesi) dışında bir sorunu olmadığını, gençleri bulmak için 4 saat boyunca özel eğitimli köpeklerle arama yapıldığını söyledi

bbc.com
 


Benzer Haberler & Reklamlar