Kültür ve Turizm Bakanlığı tarihi ve arkeolojik eserler tehlikede iddialarını yalanladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarihi ve arkeolojik eserler tehlikede iddialarını yalanladı

Deprem sonrası sosyal medyada müzelerdeki tarihi ve arkeolojik miras eserlerinden bazılarının zarar gördüğü ve yağmaya açık olduğu iddiaları yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, "Deprem bölgesindeki tüm müzelerimizde eserlerimizin güvenliği için her türlü tedbir alınmıştır ve herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin 10 ilinde büyük hasara yol açan ve onbinlerce vatandaşımızın ölümüne yol açan yıkıcı Kahramanmaraş depremleri çok sayıda kültürel miras eserine de zarar verdi. Kültür Ve Turizm Bakanlığı dün yayınladığı açıklama ile deprem bölgesindeki müzelerde meydana gelen hasarları açıklamıştı. 

Ancak Sosyal Medya paylaşımlarında müzelerde eserlerin tehlikede olduğu ve yağmalanmaya açık olduğuna yönelik paylaşımların ardı arkası kesilmedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, sosyal medya hesabından önce "İnsanların canıyla boğuştuğu, saniyelerle yarıştığı anlardayız. Ancak yayılan bilgi kirliliğine karşı ilk andan itibaren tüm teşkilatımızla sahada olduğumuzu belirtmek isterim. Enkazdan çıkıp müzesine koşan ve nöbet tutan arkadaşlarımıza saygısızlık yapılması kabul edilemez" paylaşımı yaptı. 

Coşkun, daha sonra tarihi eserlerin tehlikede olduğu iddialarını şu paylaşımla yalanlayarak, arkeolojik mirasın güvende olduğunu vurguladı: "Sosyal medyada yayılan gerçek dışı bilgiler sebebiyle bir kez daha paylaşıyorum. Deprem bölgesindeki tüm müzelerimizde eserlerimizin güvenliği için her türlü tedbir alınmıştır ve herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır."

Öte yandan depremin arkeoloji kazıları yapılan alanları ve bölgedeki antik kentleri nasıl etkilediği henüz bilinmiyor. 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar