Kremna Antik Kenti uçurtma şenliği ile şenlendi

Kremna Antik Kenti uçurtma şenliği ile şenlendi

Burdur'un Bucak ilçesinde miniklerin ve çocuk gelişimi öğrencilerinin katılımıyla uçurtma şenliği düzenlendi. 16 Mayıs Salı günü yapılan uçurtma şenliği sonrasında MAKÜ Arkeoloji Bölümü Kremna Kazı Başkanı Prof. Dr. B. Ayça Polat Becks tüm katılımcılara Kremna'yı gezdirerek yörenin tarihini anlattı.

MAKÜ Bucak Hikmet Tolunay MYO Çocuk Gelişimi Bölümü ve Çamlık Köyü Kavaklı İlkokulu tarafından Uçurtma Şenliğinde, Kavaklılı Çocuklar gönüllerinde eğlendiler.

16 Mayıs Salı günü Kremna Antik Kentinde yapılan uçurtma şenliği sonrasında MAKÜ Arkeoloji Bölümü Kremna Kazı Başkanı Prof. Dr. B. Ayça Polat Becks çocuklara ve tüm katılımcılara Kremna'yı gezdirerek yörenin tarihini anlattı.

Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksek Okulu hocaları Öğr. Gör. Merve altun ve Öğr. Gör. Şaban Höl'ün uçurtmalarını yaptığı çocuklara bölümün öğrencileri de kostümleri ile eşlik etti. Çamlık Köyü'ndeki velilerin hazırlıkları ile pikniklerini yapan çocuklar Kavaklı Köyü İlkokulu müdiresi Emel Sağlam Balaban ve öğretmenleri eşliğinde eğlendirici-öğretici bir gün yaşadılar. Burdur Arkeoloji Bölümü'nden Kremna Kazısı Hocalarının yanı sıra Burdur Müzesi'nden uzmanlar ve Bucak İlçe Jandarma Komutanlığı personellerinin de katıldığı etkinlik öğleden sonra son buldu.

Kağan Onaran - www.nnchaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar