Korkut Ata 2023 Türk Dünyası Film Festivali 8 Ekim'de başlayacak

Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'nin üçüncüsü, 8-11 Ekim'de Azerbaycan'da gerçekeştirilecek.

Uluslararası Sinema Derneğinden yapılan açıklamaya göre, her yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen şehirde düzenlenmesi öngörülen festival bu yıl Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan Şuşa kentinde gerçekleştirilecek.

Ana etkinliklerin başkent Bakü'de yapılacağı festival çerçevesinde Şuşa şehrinde konuk sanatçıların katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Uluslararası Sinema Derneği tarafından 2021'de İstanbul, 2022'de ise Bursa'da yapılmıştı.

Türk Cumhuriyet ve topluluklarından 32 filmin katılacağı 3. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, Azerbaycan Kültür Bakanlığının himayesinde gerçekleştiriliyor.

- Türkiye'den 2 film yarışacak

Festivalin Kurmaca Film Yarışması bölümünde, bu yıl Türkiye'yi Mustafa Kutlu'nun aynı adlı hikayesinden uyarlanan, Ahmet Sönmez'in yönetmenliğini yaptığı "Yıldız Tozu", Belgesel Film Yarışması bölümünde ise Murat Pay'ın yönetmenliğini yaptığı "Hep Otuz Üç Yaşında" filmi temsil edecek.

Festivalin seçici kurullarında geçen yıl olduğu gibi katılımcı her ülkeden birer sinemacı yer alıyor.

Bu sene Kurmaca Film Yarışması'nda Uluslararası Sinema Derneği Başkanı yönetmen Nazif Tunç, Belgesel Film Yarışması bölümünde ise yönetmen İsmet Arasan Türkiye adına ana jüri üyeleri olarak görev yapacak.

Ayrıca Türkiye'den yapımcı ve yönetmenlerden oluşan sektör temsilcileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT'den kurum yetkililerinin katılacağı festivalde gösterim programlarının dışında yapım hazırlığında olan film projeleri için sunumlar yapılacak, ortak yapımcı arayışı için etkinlikler düzenlenecek.


Benzer Haberler & Reklamlar