Koranza ile Lagina

Stratonikeia ve Lagina arkeoloji kazılarının Eski Yunanca yazıtlarını Türkçe'ye tercüme ederek yorumlayan Klasik Filolog ve Epigrafist Doç. Dr. Murat Aydaş, çalışmalarını Koranza ile Lagina adıyla kitaplaştırdı.

Doç. Dr. Murat Aydaş'ın Ege Yayınlarınca neşredilen Koranza ile Lagina kitabının konuları; Koranza Yazıtları (stratonikeia’dan Önce), Lagina Yazıtları Ve Antik Yazarlar (Stratonikeia’dan Sonra)  Kutsal Alan’ın Kuruluşu, LHekate’ye Sunular, Kutsal Alan’da İlahlar, Sunaklar, Naiskos’lar, Panamara’da Koraza’lılar,  Stratonikeia’da Koraza’lılar... 

Kitabında, 19 yıldır heyet üyesi olduğu Stratonikeia ve Lagina kazılarının Eski Yunanca yazıtlarını Türkçe'ye tercüme ederek yorumlayan Klasik Filolog ve Epigrafist Doç. Dr. Murat Aydaş, “Anadolu’nun Eskiçağı’ndan bir bölüm sunan 'Koranza ve Lagina' bugünün ve geleceğin Türk kazı ekibine, Türkiye’deki Arkeoloji ve Eskiçağ Tarihi öğretim üyesi ve öğrencilerine, yaşadıkları toprakların geçmişini merak eden Yatağanlılara faydalı bir kitap niteliğinde. Eskiçağ insanının taşlar üzerinde okuduğu belgeleri, bu kitap ile bugün herkes okuma imkanına kavuşacak. Stratonikeia’nın kuruluşundan önceki döneme ve Koranza’dan Stratonikeia’ya geçiş evresinde Lagina’nın ibadet alanı olarak düzenlenmesine odaklanan kitap, ilk kez bir antik kentin yazıtlarının Türkçe tercümelerini içeriyor" ifadelerini kullandı.


Basım Tarihi : Eylül 2018
Basım Yeri : Türkiye / İstanbul
Boyutlar : 16,50 x 23,50 cm
Basım Dili : Türkçe
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Sayfa Sayısı : 158
Barkod : 9786059680769


Benzer Haberler & Reklamlar